Τσάι Μάτσα bio 100gr

9.00

Μια ένωση που βρίσκεται στο τσάι, η επιγαλοκατεχίνη, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει την ανάπτυξη λιποκυττάρων. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, καροτένια και βιταμίνες Α, Β, C, περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι  

Συσκευασία: craft  οικολογικό

Είναι ένα τσάι σε μορφή σκόνης με βαθύ πράσινο χρώμα. Προέρχεται από την Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή γιαπωνέζικη τελετή του τσαγιού. Προκύπτει από φύλλα πράσινου τσαγιού από τις νεαρές κορυφές του φυτού. Τρεις εβδομάδες πριν τη συγκομιδή, τα φύλλα του φυτού σκιάζονται και η αλλαγή αυτή στο φως του ήλιου, ανεβάζει τα επίπεδα χλωροφύλλης που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Μόλις μαζευτούν, τα φύλλα ατμίζονται για να σταματήσει η ζύμωση που θα μείωνε τα στοιχεία αυτά. Αφού στεγνώσουν, αλέθονται με πέτρες και μας δίνουν μια έντονα πράσινη σκόνη.

Το μάτσα είναι πλούσιο σε κατεχίνες, καροτένια και βιταμίνες Α, Β, C, περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι και αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουμε όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα. Η καφεΐνη που περιέχει ένα φλιτζάνι μάτσα είναι μόλις 30mg, ενώ ένας καφές περιέχει 120-150mg. Αυτό που περιέχει και είναι ευεργετικό για το σώμα, αλλά και για την ψυχολογία μας, είναι το αμινοξύ L-theanine. Έχει παρατηρηθεί, ότι το L-theanine αυξάνει την δραστηριότητα των κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται με την ετοιμότητα. Τα επίπεδα των κυμάτων άλφα πέφτουν όταν είμαστε κουρασμένοι κι έτσι το μάτσα καταπολεμά την κούραση.

Χρήση: Διαλύστε περίπου 1 γραμμάριο τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με 80⁰ C περίπου ζεστό νερό και ανακατέψτε κατά προτίμηση με το ειδικό αναδευτήρι από μπαμπού ή αν δεν έχετε με το μιξεράκι του φραπέ ή με ένα πιρούνι. Δεν φιλτράρεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό στη ζαχαροπλαστική, σε παγωτά, σοκολάτες, γαλακτοκομικά ροφήματα.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 100 g