Γλυκομαννάνη 100γρ

Γλυκομαννάνη 100γρ

8.70

Η γλυκομαννάνη αφού καταναλωθεί μαζί με τουλάχιστον 250 ml νερό, προτιμότερο με άδειο στομάχι και 35-45 λεπτά πριν από το γεύμα, έχει την ιδιότητα να απορροφάει το νερό και στα στομαχικά υγρά σχηματίζοντας μια ογκώδη μάζα σε μορφή γέλης (ζελέ) και να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού.

ΒΙΟ

Συσκευασία: craft  οικολογικό

Η γλυκομαννάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό και προέρχεται από το φυτό μαννάνη Konjac. Η γλυκομαννάνη konjac είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών και ένας πολυσακχαρίτης από τις ρίζες του φυτού konjac, που φύεται στην Ιαπωνία, Κίνα και Ινδοκίνα. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους της Κίνας και Ιαπωνίας στη δημιουργία ζυμαρικών (shirataki, noodles), tofu, μπισκότων και άλλων προϊόντων ή χρησιμοποιείται σε ακατέργαστη μορφή.  Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και μελετήθηκε από τους Κινέζους, ενώ οι θεραπευτικές της ιδιότητες περιεγράφηκαν για πρώτη φορά στο Shen Nong Materia Medica (κινέζικο βιβλίο γεωργικών και φαρμακευτικών φυτών) κατά τη διάρκεια της Δυτικής Δυναστείας των Χαν (περίπου 206 π.Χ. έως 08 μ.Χ.). Οι κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει τη γλυκομαννάνη για περισσότερα από 2.000 χρόνια στη θεραπεία παθήσεων όπως άσθμα, βήχα, κήλη, πόνο στο στήθος, εγκαύματα, αιματολογικά και δερματικά προβλήματα. Τον 6ο αιώνα μ.Χ., η γλυκομαννάνη εισήχθη στην Ιαπωνία ως φάρμακο. Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους σε ενήλικες και παιδιά, διαβήτη τύπου 2, και μείωση της χοληστερόλης.

Η γλυκομαννάνη αφού καταναλωθεί μαζί με τουλάχιστον 250 ml νερό, προτιμότερο με άδειο στομάχι και 35-45 λεπτά πριν από το γεύμα, έχει την ιδιότητα να απορροφάει το νερό και στα στομαχικά υγρά σχηματίζοντας μια ογκώδη μάζα σε μορφή γέλης (ζελέ) και να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού. Ο κορεσμός αυτός βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, αφού μειώνει το αίσθημα της πείνας και συμβάλει στην μειωμένη πρόσληψη τροφής. Επιπλέον, η γλυκομαννάνη μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα υγείας όπως δυσκοιλιότητα, να επιβραδύνει την απορρόφηση του σακχάρου και της χοληστερόλης από το έντερο, συμβάλλοντας στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο διαβήτη, και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.;
Όπως και άλλες διαλυτές φυτικές ίνες, η γλυκομαννάνη: Είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο στομάχι και προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας (κορεσμού), μειώνοντας τη πρόσληψη τροφής σε μεταγενέστερο γεύμα. Καθυστερεί το άδειασμα του στομάχου, συμβάλλοντας στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού. Όπως και άλλες διαλυτές ίνες, μειώνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και του λίπους. Ωστόσο, γλυκομαννάνη είναι διαφορετική από τις άλλες διαλυτές φυτικές ίνες λόγω του ότι γίνεται πιο παχύρρευστη, πράγμα που τη καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική. Εκτός από την απώλεια βάρους, η γλυκομαννάνη μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.
Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση 14 μελετών, γλυκομαννάνη μπορεί: Να μειώσει την ολική χοληστερόλη κατά 19 mg/dL (0.5 mmol/L). Να μειώσει την LDL χοληστερόλη κατά 16 mg/dL (0.4 mmol/L). Να μειώσει τα τριγλυκερίδια κατά 11 mg/dL (0,12 mmol/L). Να μειώσει τις τιμές του σακχάρου νηστείας στο αίμα κατά 7,4 mg/dL (0.4 mmol/L).
Να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας

Για το αδυνάτισμα, προτείνεται λήψη γλυκομαννάνη σε δοσολογία του 1 γρ., 3 φορές την ημέρα. Σε κλινικές μελέτες για το διαβήτη, τον έλεγχο της χοληστερόλης, και την παχυσαρκία έχουν χρησιμοποιηθεί δοσολογίες γλυκομαννάνης από 1 έως 13 γρ. ημερησίως. Σε πειραματόζωα, δόση των 500 mg/kg/ημέρα γλυκομαννάνης για 18 μήνες σε δεν έδειξαν καμία τοξικότητα. Δεδομένα δείχνουν ότι παρενέργειες όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος, και μετεωρισμό, μπορούν να συμβούν σε δόσεις άνω των 5 γρ. ημερησίως.
Όταν η γλυκομαννάνη έρθει σε επαφή με το νερό, διαστέλλεται και μπορεί να απορροφήσει έως και 50 φορές το βάρος της. Ως εκ τούτου, η συνιστώμενη δοσολογία της γλυκομαννάνης είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλα συμπληρώματα φυτικών ινών.  95% καθαρή βιολογική πρωτεϊνη σόγιας. Η πρωτεΐνη σόγιας είναι μια φυτική πρωτεΐνη η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Η γλυκομαννάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό και προέρχεται από το φυτό μαννάνη Konjac. Η γλυκομαννάνη konjac είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών και ένας πολυσακχαρίτης από τις ρίζες του φυτού konjac, που φύεται στην Ιαπωνία, Κίνα και Ινδοκίνα. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους της Κίνας και Ιαπωνίας στη δημιουργία ζυμαρικών (shirataki, noodles), tofu, μπισκότων και άλλων προϊόντων ή χρησιμοποιείται σε ακατέργαστη μορφή.  Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και μελετήθηκε από τους Κινέζους, ενώ οι θεραπευτικές της ιδιότητες περιεγράφηκαν για πρώτη φορά στο Shen Nong Materia Medica (κινέζικο βιβλίο γεωργικών και φαρμακευτικών φυτών) κατά τη διάρκεια της Δυτικής Δυναστείας των Χαν (περίπου 206 π.Χ. έως 08 μ.Χ.). Οι κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει τη γλυκομαννάνη για περισσότερα από 2.000 χρόνια στη θεραπεία παθήσεων όπως άσθμα, βήχα, κήλη, πόνο στο στήθος, εγκαύματα, αιματολογικά και δερματικά προβλήματα. Τον 6ο αιώνα μ.Χ., η γλυκομαννάνη εισήχθη στην Ιαπωνία ως φάρμακο. Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους σε ενήλικες και παιδιά, διαβήτη τύπου 2, και μείωση της χοληστερόλης.

Η γλυκομαννάνη αφού καταναλωθεί μαζί με τουλάχιστον 250 ml νερό, προτιμότερο με άδειο στομάχι και 35-45 λεπτά πριν από το γεύμα, έχει την ιδιότητα να απορροφάει το νερό και στα στομαχικά υγρά σχηματίζοντας μια ογκώδη μάζα σε μορφή γέλης (ζελέ) και να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού. Ο κορεσμός αυτός βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, αφού μειώνει το αίσθημα της πείνας και συμβάλει στην μειωμένη πρόσληψη τροφής. Επιπλέον, η γλυκομαννάνη μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα υγείας όπως δυσκοιλιότητα, να επιβραδύνει την απορρόφηση του σακχάρου και της χοληστερόλης από το έντερο, συμβάλλοντας στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο διαβήτη, και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.;
Όπως και άλλες διαλυτές φυτικές ίνες, η γλυκομαννάνη:
Είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο στομάχι και προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας (κορεσμού), μειώνοντας τη πρόσληψη τροφής σε μεταγενέστερο γεύμα. Καθυστερεί το άδειασμα του στομάχου, συμβάλλοντας στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού. Όπως και άλλες διαλυτές ίνες, μειώνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και του λίπους.Ωστόσο, γλυκομαννάνη είναι διαφορετική από τις άλλες διαλυτές φυτικές ίνες λόγω του ότι γίνεται πιο παχύρρευστη, πράγμα που τη καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Εκτός από την απώλεια βάρους, η γλυκομαννάνη μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση 14 μελετών, γλυκομαννάνη μπορεί:

Να μειώσει την ολική χοληστερόλη κατά 19 mg/dL (0.5 mmol/L).
Να μειώσει την LDL χοληστερόλη κατά 16 mg/dL (0.4 mmol/L).
Να μειώσει τα τριγλυκερίδια κατά 11 mg/dL (0,12 mmol/L).
Να μειώσει τις τιμές του σακχάρου νηστείας στο αίμα κατά 7,4 mg/dL (0.4 mmol/L).
Να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 100 g