Λάδι Από Πυρήνες Βερίκοκου

Λάδι Από Πυρήνες Βερίκοκου

Υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και πολλές ιδιότητες σχετικά με την απαλότητα του δέρματος. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να διεισδύει στο δέρμα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Το έλαιο από τον πυρήνα Βερίκοκου είναι ψυχρά-συμπιεσμένο και διυλισμένο, από αποξηραμένους πυρήνες βερίκοκων. Έχει ανοιχτό χρώμα και ευχάριστη οσμή και χρησιμοποιείται σε κρέμες, βάλσαμο, λοσιόν και καλλυντικά. Χρησιμοποιείται ευρέως στην βιομηχανία καλλυντικών για την προϊόντα περιποίησης προσώπου. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία φλεγμονωδών διαταραχών του δέρματος σε συνδυασμό με άλλα φυτικά συστατικά. Σε αντίθεση με ορισμένα έλαια που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος, το βερικοκέλαιο απορροφάται εύκολα, χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα ξηρά, ώριμα, τα πρόωρα γηρασμένα, αλλά και τα ευαίσθητα δέρματα. Είναι ενυδατικό, αντιγηραντικό και συσφικτικό του δέρματος. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ειδικά βιταμίνη Ε και Α και λινελαϊκό και ελαϊκό οξύ, σημαντικά για τη θρέψη της επιδερμίδας, αλλά και των μαλλιών.

Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, το ευγενές αυτό έλαιο έχει άριστες ιδιότητες αποκατάστασης,  με αποτέλεσμα μαλακά, ακτινοβόλα μαλλιά, ενώ καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Λόγω του ότι διεισδύει εύκολα στο δέρμα, είναι ιδανικό έλαιο για πρόωρα γηρασμένο, ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα. Οι άριστες απαλυντικές και ενυδατικές ιδιότητες του είναι επωφελείς για το πρόσωπο, τα χέρια και τα μαλλιά. Οι Βιταμίνες Α & C είναι απαραίτητες για το ώριμο, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητα, τη καθαρότητα και την ευκαμψία. Θρυμματισμένοι πυρήνες Βερίκοκου χρησιμοποιούνται συνήθως ως μάσκα προσώπου για να απαλύνουν το δέρμα.